Deuren schilderen: richtprijs, stappenplan en handige tips

Wie denkt dat een deur schilderen eenvoudiger is dan het schilderen van muren of plafonds, heeft het mis. Deuren schilderen is precisiewerk, wil je een nauwkeurig resultaat bekomen. Dit soort schilderwerken laat je dus best over aan een ervaren en professionele schilder. In onderstaand artikel gaan we dieper in op de prijzen die schilders hanteren voor deze klus en hoe ze daarbij te werk gaan.

Ben je op zoek naar een schilder in je buurt? Via onze offertepagina kom je direct in contact met meerdere professionele vakmannen tegelijk. Da’s handig! Op die manier krijg je een goed overzicht van de huidige prijzen, en kan je bovendien makkelijk vergelijken en keuzes maken.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Deuren schilderen: wat zijn de richtprijzen?

deuren schilderen

Voor het laten schilderen van je deuren kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 60 tot 100 euro per deur (btw, verf en materiaal inbegrepen). Dat is dan voor een standaarddeur zonder ingewikkelde versieringen. Als je ook je deurposten wil schilderen, kan je een meerprijs van ongeveer 25 euro verwachten.

De totale kostprijs hangt wel af van het soort klus. Het is daarom nuttig de verschillende opties te bekijken voordat je jouw keuze maakt. Zo voorkom je onaangename verrassingen en vind je de gepaste schilder voor het verven van je deur. Je kan dat doen door meerdere offertes te vergelijken.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Deur lakken of vernissen?

Deur lakken of vernissen?

Er bestaan verschillende soorten verf om een binnen- of buitendeur mee te schilderen. Alles hangt af of je de bestaande kleur van de deur wenst te behouden of niet. We kunnen zo een onderscheid maken tussen een deur lakken en een deur vernissen.

Vernis is een transparant laagje verf die je deuren beschermt tegen vocht, schimmels en slijtage. Aangezien vernis niet dekkend is, bewaar je de originele vormen, decoratie en kleuren van je deur. Beslis je om je deur te lakken dan zal je sowieso een dekkende kleur moeten aanbrengen op je deuren.

Hoe deuren schilderen? Stappenplan

Nu je beslist hebt om de deuren te vernissen of te lakken, is het tijd om dieper in te gaan op de werkmethode van professionele schilders voor het verven van deuren.

Welke deurverf kiezen?

Wat is de meest geschikte soort verf voor deuren? In werkelijkheid kan je verschillende soorten verf gebruiken voor je deuren. Het belangrijkste is een gepaste primer gebruiken zodat het verf gemakkelijker aan de deur kan hechten. Er zijn wel 2 basissoorten verf voor deuren: alkyd-en acrylverf. Per soort verf kan je ook kiezen voor een matte tint (zijdeglans) of glanzende tint (hoogglans). Afhankelijk van de locatie van de deur (binnen- of buitendeuren)  bepaalt dit welk type verf het meest geschikt is

Acrylverf is een watergedragen verf die zeer geschikt is voor het verven van binnendeuren. De voordelen van deze soort verf is dat ze sneller droogt en geen sterke geur vrijgeeft. Daarentegen is alkydverf vooral geschikt voor buitendeuren. Deze verf geeft een gladdere resultaat en een iets betere dekking. Aangezien je in de buitenlucht werkt, zal de sterke geur geen last zijn. Wil je toch alkydverf binnen gebruiken, is het belangrijk goed te ventileren

Deuren verven: enkele tips

Ben je van plan je deuren te verven? Hier zijn dan een paar tips die je zeker kunnen helpen bij je schilderwerken.

  • Het is belangrijk eerst en vooral je deuren te ontvetten en ontstoffen.
  • Probeer tijdens het schilderen een bepaalde volgorde aan te houden, zodat je voorkomt bepaalde stukken dikker te doen dan anderen.
  • Je schildert best de deur van binnen naar buiten.
  • Het is belangrijk om met de houtnerven mee te schilderen. Zo pakt de verf het beste aan
  • Is je deur gemaakt uit glas? Schilder de latten dan eerst. Dit zal het schilderproces gemakkelijker maken.
  • Gebruik meerdere lagen verf, zodat de muur er mooier uitziet. Let er wel op dat alle lagen goed moeten drogen.

Binnendeur vs. buitendeur

Wil je graag je binnendeur schilderen, dan moet je je geen zorgen maken over weersomstandigheden. Het demonteren van een binnendeur is vaak ook gemakkelijker dan een buitendeur, dit allemaal maakt het schilderwerk veel gemakkelijker.

Wil je daarentegen je buitendeur schilderen, dan is dit sterk afhankelijk van het weer. Als het te koud is, droogt de verf niet. Is er een felle zon, dan krijg je blaasjes in de verf. Een buitendeur wordt best op een droge, bewolkte dag geverfd.

Moet ik de deur hangend of liggend schilderen?

Er zijn twee manieren om deuren te verven. Ten eerste kun je de deur in de scharnieren laten hangen en deze zo schilderen (de hangende manier). Ten tweede kun je de deur uit de scharnieren halen en deze horizontaal neerleggen, bijvoorbeeld op twee steunen. Een vakman zal altijd kiezen voor de laatste manier, omdat je zo een beter en mooier resultaat krijgt./p>

Deuren laten schilderen door professionele schilder? Vraag nu je offertes

Voor het vinden van een bekwame schilderen voor jouw schilderwerken, kun je gebruik maken van de offerteservice op onze site. Het is heel eenvoudig te gebruiken. Je legt eerst uit wat voor schilderwerk je zoekt en zet je gegevens. Hierna krijg je een overzicht met alle beschikbare schilders. Eenmaal je een paar schilders hebt geselecteerd, krijg je offertes en kun je daarmee een geschikte schilder vinden voor jouw schilderwerken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.