Slaapkamer schilderen: hoe kleur kiezen? Tips en prijzen

Het uitkiezen van de juiste kleur voor je slaapkamer is belangrijker dan je denkt. Het heeft namelijk een grote invloed op je nachtrust. In dit artikel vind je enkele handige tips en ontdek je hoeveel het schilderen van een slaapkamer je precies kost.

Wil je advies inwinnen bij professionele verfspecialisten en schilders in je buurt? Kom in contact en ontvang tot 5 gratis offertes op maat via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat kost slaapkamer schilderen?

slaapkamer schilderen

Voor het laten schilderen van je slaapkamer betaal je een bedrag per uur of een kost per vierkante meter. Meestal rekent een professionele schilder voor grote oppervlaktes tussen de 12 en 20 euro per vierkante meter, inclusief btw en materialen. Voor kleinere oppervlaktes is dat tussen de 35 en 40 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Vloer en plafond slaapkamer schilderen

Als je je kamer wilt schilderen, kan je niet alleen de muren onder handen laten nemen, maar ook het plafond en de vloer. De prijzen liggen in dat geval iets hoger. Een plafond en vloer is namelijk moeilijker om te schilderen dan een muur waardoor het langer duurt. Wil je zeker zijn van de kostprijs van je schilderwerken? Laat bij ons dan offertes opstellen. Op die manier kies je er ook eenvoudig de goedkoopste schilder uit!

Slaapkamer schilderen of behangen?

Je slaapkamer behangen of verven, wat is er eigenlijk beter? Elke afwerking heeft zo zijn eigen voordelen. Het schilderen van je slaapkamer gaat bijvoorbeeld veel vlugger, waardoor je sneller van een mooie kamer geniet. Wanneer je de verf beu gezien bent, schilder je er bovendien makkelijk overheen.

Behangen is dan weer een betere optie als je een mooie foto of patroon op je muren wenst. Het resultaat blijft ook iets langer. Voor het behangen van je slaapkamer betaal je ongeveer 25 tot 30 euro per uur.

Slaapkamer schilderen: zelf of laten doen?

Wil je de slaapkamer schilderen? Misschien overweeg je dan om het zelf te doen om zo geld uit te sparen. Dat kan natuurlijk, maar bedenk wel dat kleine ongelukjes het eindresultaat sterk beïnvloeden. Door voor een professional te kiezen, speel je altijd op zeker. Bovendien biedt het inhuren van een schilder nog een aantal andere interessante voordelen!

Professioneel advies

Als je kiest voor een professionele schilder voor het uitvoeren van je schilderwerken, kan je altijd rekenen op advies op maat. Weet je niet goed welke kleuren er bij je meubelen passen? Dan weet de schilder raad. Dat is handig, want zo ben je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt!

Kwaliteitsvol resultaat

Het ander voordeel is dat je altijd kan rekenen op een kwaliteitsvol resultaat. Een schilder bezit namelijk de nodige technische kennis om je slaapkamer perfect te schilderen. Hierdoor ziet het er niet alleen mooier uit dan wanneer je het zelf zou doen, maar gaat het ook veel langer mee!

Juiste gereedschap en tools

Als je zelf je slaapkamer verft, moet je vaak nog veel nieuw gereedschap kopen. De kosten durven daardoor aanzienlijk oplopen. Bij het inhuren van een schilder hoef je daar niet meer aan te denken!

Tijdsbesparend

Zelf je slaapkamer schilderen neemt heel wat tijd in beslag, want het is niet iets dat je op regelmatige basis doet. Bij een schilder ligt dat anders, hij is het gewoon om ruimtes te schilderen waardoor het veel vlotter gaat. Zo geniet je sneller van een sfeervolle slaapkamer!

Slaapkamer schilderen: hoe kleuren kiezen?

Het is niet eenvoudig om de juiste kleuren voor je slaapkamer te kiezen. Je moet er namelijk zeker van zijn dat ze voldoende rustgevend zijn, want ze hebben invloed op je nachtrust. Hieronder ontdek je welke kleuren je het best wél en niet gebruikt!

Lichte kleuren

Zie jij graag lichte kleuren? Dan is er goed nieuws, want ze passen fantastisch in een slaapkamer! Deze kleuren stralen namelijk rust uit waardoor je beter slaapt. Vind je lichte kleuren een beetje te sober? Combineer ze dan met enkele accessoires in opvallende kleuren. Op die manier geef je de ruimte meer pit.

Donkere kleuren

Mag het voor jou wat feller zijn? Ook geen probleem. Donkere kleuren maken je slaapkamer visueel kleiner waardoor het gezelliger wordt. Ze zijn dus een goede keuze!

Enkel als je slaapkamer redelijk klein is, kies je beter voor lichtere tinten. Het is in dat geval ook mogelijk om zachtere accentkleuren te gebruiken, zodat je het geheel niet te duister maakt.

Natuurlijke kleuren

Niets is zo rustgevend als natuurlijke kleuren. Daarom zijn ze ook zo’n goede keuze voor in de slaapkamer. Je maakt je interieur compleet als je ze combineert met accessoires en meubels uit natuurlijke materialen, zoals riet, hout en bamboe.

Accentmuur slaapkamer

Als je houdt van felle kleuren is het een goed idee om te kiezen voor een accentmuur. Dat betekent dat je één muur in een feller kleur schildert dan de andere muren. Zo krijgt de ruimte een unieke uitstraling. Laat in dat geval je accessoires bij de kleur van de accentmuur passen voor een nog mooier geheel!

accentmuur schilderen in de slaapkamer

Tip: welke kleuren vermijd je best?

Er zijn ook een aantal kleuren die je het best vermijdt in je slaapkamer. Grijs- en bruintinten zouden bijvoorbeeld minder nachtrust opleveren. Blauw zou dan weer de kleur zijn die de nachtrust het meest bevordert. Iets om rekening mee te houden!

Denk daarnaast aan de grootte van je slaapkamer. Gebruik geen te donkere kleuren als de ruimte te klein is. Bij een grotere slaapkamer bevordert het de gezelligheid waardoor het wel aangeraden is. Ben je nog niet helemaal zeker over welke kleur je het best kiest?

Vraag raad aan een schilder

Vloer en plafond slaapkamer schilderen

Het is mogelijk om naast de muren, de vloer en het plafond van je slaapkamer te schilderen. Dat is zelfs aangeraden, omdat je er zo voor zorgt dat alles mooi bij elkaar past! Zorg er dan wel voor dat je het plafond in een lichtere kleur dan de muren schildert voor het mooiste effect.

Hou er ook rekening mee dat het schilderen van een plafond en vloer niet eenvoudig is. Het is dus beter dat je het werk overlaat aan een professionele schilder voor een optimaal resultaat!

slaapkamer zelf of laten schilderen

Slaapkamer schilderen: prijzen en vakmannen vergelijken loont

Wil jij je slaapkamer laten schilderen door een professionele schilder om zeker te zijn van een prachtig resultaat? Pak het dan slim aan en laat offertes opstellen door meerdere schilders in je regio. Op die manier vind je snel en eenvoudig de geschikte vakman, en bespaar je heel wat geld.

Het opstellen van een offerte start met het invullen van onderstaand offerteformulier en duurt slechts enkele minuten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.