Woonkamer schilderen in twee kleuren: handige tips en prijs

Door je woonkamer in twee kleuren te schilderen geef je het interieur een frisse uitstraling. Bovendien zorg je zo voor meer gezelligheid in huis. Ben jij ook van plan om je interieur een nieuwe look te geven? Laat je alvast inspireren door onderstaand artikel.

Ben je op zoek naar een vakman in je buurt en prijzen? Stel gerust je vragen via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs woonkamer schilderen in twee kleuren

woonkamer schilderen in twee kleuren

Als je van plan bent om je schilderwerken door een vakman te laten uitvoeren, kost je dat gemiddeld tussen de 7 en 15 euro per vierkante meter. De prijs is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Om een beter idee te krijgen van de precieze kosten, vraag advies en prijsvoorstellen bij professionele schilders.

Vraag prijzen bij vakmannen in je buurt

Hoe kleuren voor woonkamer kiezen?

De woonkamer is de ruimte waar je doorgaans de meeste tijdtijd met je gezin doorbrengt. Net daarom is gezelligheid zo belangrijk. En daar zorg je voor met de juiste kleuren. Hieronder vind je enkele handige tips die je helpen met het maken van de juiste keuze!

Kleuren kiezen

Bij het kiezen van kleuren is het belangrijk dat je rekening houdt met de inval van het licht, de grootte van de ruimte en nog enkele andere factoren. Hieronder vind je nog meer essentiële aandachtspunten.

Oppervlakte van de ruimte is richtinggevend

Wil je de perfecte kleuren voor jouw woonkamer vinden? Houd dan rekening met de grootte van de ruimte.

Bij een kleine woonkamer is het vooral belangrijk dat je de ruimte groter laat lijken. Dat doe je via lichte kleuren. Is je plafond erg laag? Dan laat je het hoger lijken door op de muren een donkerder kleur dan op het plafond aan te brengen. Als je je plafond juist lager wilt laten lijken om meer gezelligheid te creëren, schilder je het plafond beter in een donkerder kleur.

accentmuur combineren met een neutrale kleur

Hou rekening met de glansgraad van de verf

Onthoud dat glanzende kleuren veel drukker zijn dan matte kleuren. Om die reden gebruik je ze het best niet op grote oppervlakken. Het is natuurlijk wel mogelijk om er de accentmuur mee te schilderen.

Een andere optie is om te kiezen voor satijnglans verf. Deze verf glanst enigszins, maar is toch niet té opvallend.

Bepalende factor = de lichtinval

Ook de natuurlijke lichtinval bepaalt welke kleuren je het best kiest. Muren waarop weinig daglicht schijnt, ogen donkerder. Daarom geef je ze het best een lichtere kleur. Bij veel lichtinval zorgen te donkere kleuren er dan weer voor dat oneffenheden geaccentueerd worden.

Om die reden is het een goed idee om op voorhand staaltjes te vragen. Zo test je het effect van de kleur op je muur en zie je direct of het een goede keuze is.

Zorg voor balans

Wanneer je de woonkamer in twee kleuren schildert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de fellere kleur er voldoende uitspringt. Dat is enkel mogelijk als de begeleidende kleur niet opvalt. Voor een mooie balans tussen de twee kleuren is het ook aangeraden om te kiezen voor toon-op-toon tinten. Zo zorg je voor een rustgevend interieur!

Laat je adviseren

Accentmuur bepalen

Voor de accentmuur mogen fellere kleuren gebruikt worden. Zorg er dan wel voor dat de rest van de muren in een neutrale kleur geschilderd worden. Op die manier krijgt je woonkamer een moderne uitstraling, maar blijft het toch rustgevend.

Net zo belangrijk als de kleur is de plek. Je kiest het best geen te opvallende plaats uit. Achter je zitbank is bijvoorbeeld ideaal. Zo hoef je er niet heel de tijd op te kijken, waardoor je het niet snel beu gezien bent.

Tip: hoe groter het muuroppervlak, hoe lichter de accentkleur mag zijn.

Woonkamer schilderen of behangen in twee kleuren?

Een andere mogelijkheid is om je woonkamer te behangen in twee kleuren. Het voordeel daarvan is dat je kan kiezen voor fraaie patronen. Daarnaast is het goedkoper.

Schilderen is echter makkelijker. Bovendien gaat het veel sneller, waardoor je vlugger van een mooi interieur geniet.

De beste keuze voor jou hangt natuurlijk ook af van wat je zelfs het mooist vindt. Als je twijfelt, is het een goed idee om advies te vragen aan een professionele schilder of behanger.

woonkamer behangen in twee kleuren

Woonkamer schilderen in twee kleuren: zelf of laten doen?

Als je goed kan schilderen, is het perfect mogelijk om zelf de woonkamer in twee kleuren te verven. Het grote voordeel van een professionele schilder is dat hij je kan helpen met het uitkiezen van de juiste kleuren. Zo ben je zeker van een prachtig resultaat!

Bovendien garandeert een professional geen lelijke vlekken die zichtbaar achterblijven én gebeurt het schilderen veel sneller. Een schilder aannemen biedt dus veel voordelen, maar kies niet zomaar voor de eerste de beste.

Via onderstaand formulier vergelijk je vlot de offertes van meerdere vakmannen tegelijk.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.