Offerte schilderwerk | Vergelijk tot 5 gratis offertes

Ben jij op zoek naar de voordeligste offerte voor jouw schilderwerk? Heb je al een of twee keer offerte aangevraagd voor verschillende schilderwerken, maar weet je niet goed waar je op moet letten? In dit artikel lees je hoe je offertes kan vergelijken met elkaar. Via onderstaande form kan je tot 5 gratis offertes voor schilderwerk vergelijken. Zo vind je de beste deal voor je woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor schilderwerk

Online een offerte voor schilderwerk aanvragen kan je informeren over de mogelijke kosten, voorwaarden en aanbiedingen van verschillende professionele schilders.

Verschillende websites werken met een formulier om snel je gegevens te verzamelen om een offerte op te maken. Je beschrijft je project, laat weten in welke regio je iemand nodig hebt en vervolgens koppelt de website enkele vakspecialisten aan jou.

Ook hier wordt gewerkt met een online formulier. Door offertes van verschillende schilders te vergelijken, ben je zeker dat je de beste deal vindt voor jouw situatie.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Maar hoe pak ik dat aan? Waarop letten?

De aanpak is heel simpel: vul het formulier zo nauwkeurig mogelijk in en beschrijf de exacte veranderingen die je wil aanbrengen aan je woning. Wil je een slaapkamer herschilderen? Wil je al je buitendeuren in een nieuw jasje steken? Laat het weten in het formulier.

Via dat offerteformulier krijg je kosteloos en vrijblijvend offertes op maat van verschillende experts in jouw regio. Je kan dan zelf kiezen wat de beste optie is voor jouw project.

Waar moet je vooral op letten wanneer je een formulier invult? Je moet het online offerteformulier zo volledig mogelijk aanvullen zodat de offerte voor jouw schilderwerk betrouwbaarder is. Ga dus na welke materialen je wil dat de schilder gebruikt en of je alles hebt aangegeven dat je wil laten schilderen.

Bij het vergelijken van offertes let je eerst op de prijzen van de verschillende professionals. Daarna let je best ook op de voorwaarden die een schilder stelt voor je project.

Soms loont het de moeite om een duurder bedrijf te kiezen als de voorwaarden beter uitkomen voor jou.

Vergelijk offerte schilderwerk

Waarom offertes vergelijken?

Omdat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen op de kosten van je schilderwerk. Elke woning is anders en elk bedrijf rekent voor verschillende aspecten meer of minder aan.

Door online te vergelijken kan je kijken wie voor jouw specifieke behoeften, de beste voorwaarden en prijs kan bieden. Dat is een goede oplossing als je zelf weinig inzicht hebt in die zaken.

Het vergelijken van (online) offertes is daarom een verstandige stap om je opties te verkennen en te ontdekken welke vakspecialisten in jouw omgeving je kunnen helpen.

Je kan achteraf alsnog bij andere bedrijven een offerte voor schilderwerk aanvragen, maar door jezelf eerst online te informeren, weet je wat gemiddelde prijzen zijn en wat je kan verwachten in een offerte. Zo weet je in de toekomst of je waar krijgt voor je geld en bespaar je heel wat tijd.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Prijs schilderwerken 2024

Je bent waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in prijzen van schilders wanneer je offerte vraagt. De tarieven verschillen van schilder tot schilder, dus soms is het moeilijk om daar zicht op te krijgen.

Daarom kan je via onderstaand formulier tot vijf keer gratis offertes vergelijken. Hieronder lees je meer over het gemiddelde uurloon van een schilder en eventuele prijs per oppervlakte.

Wat kost een schilder per uur inclusief materiaal?

Bijna alle schilders nemen hun eigen materiaal mee. De prijs daarvan zit dan verwerkt in hun uurprijs. Heb je je eigen materiaal? Dan kan het een stuk voordeliger uitkomen door de schilder jouw materiaal te laten gebruiken.

Hieronder vind je een tabel met de prijs van een schilder per uur inclusief materiaal (en inclusief btw) voor de verschillende soorten schilderwerk.

Soort schilderSchilderwerkPrijs per uur incl. btw
BinnenschilderHout (ramen, deuren, plinten, etc.€ 35 tot € 40
 Sauswerk binnenmuren€ 35 tot € 40
 Spuitwerk binnenmuren€ 35 tot € 40
BuitenschilderHout (deuren, ramen, etc.)€ 40 tot € 50
 Buitenmuren€ 40 tot € 50
WinterschilderBinnen- en buitenschilderwerktot 20% goedkoper

Vraag gerust advies en ontvang prijzen op maat

Wat kost 100 m2 schilderen?

Schilders kunnen ook een kost per vierkante meter aanrekenen in plaats van per uur. In dat geval rekenen ze gemiddeld €30 tot €35 voor binnenschilderwerk en gemiddeld € 35 tot € 40 voor buitenschilderwerk aan.

De gemiddelde totaalprijs van 100 vierkante meter aan binnen- of buitenschilderwerk zal dus tussen € 3.000 en € 4.000 liggen.

Hoeveel kost een schilder offerte?

Een offerte aanvragen via het offerteformulier kost helemaal niets. Je kan gegarandeerd tot vijf offertes van schilders gratis en vrijblijvend vergelijken met elkaar.

De prijs van een project waarvoor je offerte vraagt kan wel sterk variëren. Schilderwerken in een badkamer, eisen namelijk andere zorgen dan in een slaapkamer of voor een trap.

Offerte schilderwerken vergelijken

Welke opties zijn er?

Je kan zowat alles laten schilderen in en rond je woning. Meestal hebben schilders bepaalde standaardprijzen voor verschillende projecten zoals plafonds of binnen- en buitenmuren. Hieronder vind je een tabel met gemiddelde prijzen per project.

SchilderwerkPrijs per vierkante meter
PlafondSpuiten: € 6
Verven: € 10 tot € 20
Binnenmuur€ 15 tot € 20
Buitenmuur€ 20 tot € 40
Trap€ 15 tot € 25 per trede
Deur€ 70 tot € 100 per deur
Raam€ 15 tot € 25 per raam

Krijg advies op maat van jouw woning

Wat zijn de voordelen van schilderwerken?

Soms laat je schilderwerken beter over aan een professional. Zo ben je zeker van een professioneel resultaat dat jaren mee zal gaan.

Wanneer je je schilderwerken door een expert laat uitvoeren, zal dat ook een stuk sneller gaan dan wanneer je het zelf doet.

Zij steunen op hun vakkennis om elke situatie zo goed mogelijk in te schatten en de juiste materialen te kiezen voor jouw project. Je bespaart dus veel tijd en moeite door je schilderwerken te laten doen.

De juiste schilder inschakelen

Zoek daarom naar een schilder die past bij jou en je project. Vergelijk meerdere offertes en vraag advies aan verschillende experts om uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Door de juiste specialist in te schakelen, zorg je ervoor dat je woning in de juiste handen is. Kies daarom zelf een schilder en laat je niet binden tot de eerste offerte die je ergens aanvraagt voor jouw schilderwerk.

Vul daarom onderstaand offerteformulier in en vind de juiste schilder voor jou.

Professional inschakelen

Ben je op zoek naar professionele schilders? Vergelijk offertes van specialisten

Stel je schilderwerken niet langer uit. Vul het offerteformulier in en vind de professionele schilder die bij jou past. Zo ben je het beste geïnformeerd en zal je het beste eindproduct krijgen voor de beste prijs. Dat is driedubbel gewonnen. Vergelijk daarom tot 5 offertes voor schilderwerk en kies de specialist die voor jouw project de beste deal geeft.

Vraag vrijblijvend offertes aan en ontdek welke schilder het beste past bij jouw project