Hoe lang duurt schilderen? Tips en advies

Benieuwd hoe lang het duurt om verschillende oppervlakken te schilderen? Van muren tot plafonds, ontdek handige tips en realistische tijdsinschattingen voor je schilderproject. Lees verder voor nuttige inzichten en praktische adviezen.

Vergelijk prijzen van schilders

Hoe lang ben je bezig met schilderen?

Hoe lang schilderen duurt kan variëren afhankelijk van diverse omstandigheden en factoren. Om je een grondig begrip te geven, is het belangrijk om deze aspecten nader te bekijken en te bespreken.

Hoeveel m2 kan je verven in 1 dag?

Gemiddeld kunnen professionele schilders tussen de 10 en 15 vierkante meter per uur voorzien van verf. Bij doe-het-zelvers ligt het gemiddelde tempo meestal iets lager, maar dit varieert van persoon tot persoon. Daarnaast kan de snelheid van het schilderwerk per klus verschillen.

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruikte materiaal, de ondergrond, de ruimte waarin je werkt, het type verf dat je gebruikt, de aanwezigheid van moeilijk bereikbare plekken, de mate van precisiewerk en nog veel meer.

Over het algemeen kan een professionele schilder tussen de 60 tot 80 vierkante meter per dag schilderen. Het is altijd aan te raden om een professionele schilder te raadplegen voor een nauwkeurige schatting op basis van de specifieke omstandigheden van de klus.

Contacteer gratis en vrijblijvend ervaren professionals

Hoe lang duurt het precies om een muur te schilderen?

De tijd die nodig is om een muur te schilderen, wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de oppervlakte die geverfd moet worden en of er delen zijn die extra precisie vereisen.

Gemiddeld genomen kun je rekenen op ongeveer 6 minuten per vierkante meter als je een mooi egaal resultaat wilt bereiken. Hierbij wordt uitgegaan van het gebruik van grote muurverfrollers voor de grotere oppervlakken. Het gebruik van kleinere rollers en kwasten zal logischerwijs meer tijd in beslag nemen.

Het aanbrengen van grondverf of een voorstrijkmiddel op een muur neemt gemiddeld ongeveer 20 minuten per vierkante meter in beslag.

Let op dat deze tijdsindicaties exclusief de voorbereidende stappen zijn, zoals het schoonmaken en ontvetten van het oppervlak, het afplakken van aangrenzende gebieden, het herstellen van eventuele oneffenheden en het opschuren van het oppervlak.

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je langer dan 20 minuten doet over het schilderen van een vierkante meter, er mogelijk zichtbare baanvorming kan optreden.

Daarom is het raadzaam om een gelijkmatig tempo aan te houden en niet halverwege een muur te stoppen met schilderen.

Kamer schilderen

Alle werkzaamheden in tijd uitgedrukt

Hieronder bieden we een overzicht van de geschatte tijdsduur voor verschillende schilderklussen, van het beschilderen van muren tot het verfraaien van plafonds, vloeren, kozijnen, deuren en trappen. Deze inzichten kunnen je helpen bij het plannen van je schilderproject.

Kozijnen schilderen

Bij het schilderen van kozijnen, met gebruik van een kleinere kwast of roller, moet je rekenen op ongeveer 20 minuten om één vierkante meter optimaal te schilderen.

Aangezien een kozijn doorgaans een oppervlakte heeft van ongeveer één vierkante meter, zal het ongeveer 20 minuten duren om deze schilderklus af te ronden.

Deur schilderen

Voor het schilderen van een deur maak je gebruik van een lakroller, die over het algemeen kleiner is dan de rollers die gebruikt worden voor het verven van muren. Een deur heeft gemiddeld een oppervlakte van 1.8 vierkante meter.

Aangezien er twee zijden zijn, moet in totaal 3.6 vierkante meter geverfd worden. Dit zal ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag nemen.

Trap schilderen

Een trap is een aanzienlijk oppervlak om te lakken en het bevat vaak moeilijk te bereiken plekken. Het is raadzaam om hiervoor traplak te gebruiken.

Over het algemeen kost het verven van een trap gemiddeld één tot twee dagen.

Plafond schilderen

De duur van het schilderen van een plafond kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en staat van het plafond, het gebruikte type verf en de ervaring van de schilder.

Over het algemeen kan het schilderen van een plafond gemiddeld één tot twee dagen in beslag nemen.

Vloer schilderen

Over het algemeen kan het schilderen van een vloer enkele dagen tot zelfs een week in beslag nemen. Dit hangt af van de omvang van het oppervlak, eventuele voorbereidende werkzaamheden en de droogtijd van de gebruikte verf.

Het is raadzaam om een professionele schilder te raadplegen voor een nauwkeurige schatting op basis van de specifieke omstandigheden van de klus.

Professionele schilder: hoe lang duurt schilderen

Ook interessant voor jou:

Wat kost een schilder per uur?

Een binnenhuis schilder hanteert doorgaans een gemiddeld uurtarief van ongeveer 35 euro, terwijl buitenschilders doorgaans ongeveer 40 euro per uur rekenen. Dit zijn de gebruikelijke uurtarieven van schilders.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze tarieven meestal exclusief eventuele extra kosten zijn, zoals bijvoorbeeld reiskosten en de aanschaf van materialen.

Hoeveel kost het schilderen van een huis?

Het laten schilderen van een gemiddeld huis varieert in kosten, afhankelijk van het type woning. Voor een tussenwoning liggen de kosten doorgaans tussen de € 1.800 en € 3.200. Voor een vrijstaand huis, hoekwoning of flat kunnen de kosten verschillen.

Vraag gratis advies en vergelijk eenvoudig verschillende offertes

Van plan om je muren, vloeren of plafond te laten schilderen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes!

Indien je overweegt om je muren, vloeren of plafond te laten schilderen of benieuwd bent hoe lang het duurt om deze te schilderen, staan wij klaar om je te helpen. Onze service omvat het verstrekken van gratis en geheel vrijblijvende offertes.

Op deze manier krijg je een helder beeld van de te verwachten kosten en planning. Voor verdere informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.