Schilderwerken in Limburg: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te vinden in Limburg? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan vakmannen in de regio van Limburg? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel ook handige tips om prijsoffertes van schildersbedrijven met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Limburg? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Vind professionele vakman voor schilderwerken in Limburg

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste ververs in Limburg een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Limburg tussen 12 en 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere verfklussen in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Limburg gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Limburg aan een façade schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + schilderen).

prijzen schilder

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersbedrijven uit Limburg wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na als het aangeboden tarief per vierkante meter geldt als er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan gevels, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Limburg met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige klus. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Limburg variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Limburg

De ideale manier om een goede en goedkope verver in Limburg te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsvoorstellen van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderklus. Ook de prijzen, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is eveneens niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Limburg vind je vaak op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Als je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Limburg: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werken liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij verschillende schilders in Limburg.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.