Schilderwerken Lommel: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je makkelijk een ervaren schilder in de omgeving van Lommel vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere schilders in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder schilder eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfwerken is het belangrijk te kijken naar de totale kosten en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen naargelang het soort verfwerk.
Als het eerder gaat om zeer gedetailleerd verfwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het belangrijk prijsvoorstellen te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.