Schilderwerken in Antwerpen: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Antwerpen? Of, wordt je net overrompeld door een groot aanbod aan vakmannen in de regio van Antwerpen? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de façade. Je vindt in dit artikel daarnaast handige tips om offertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met schilders in Antwerpen? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Vind professionele vakman voor schilderwerken in Antwerpen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste ververs in Antwerpen een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woonst niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Woonst schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Antwerpen tussen 12 à 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere verfklussen in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van ramen en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dit vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Antwerpen gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Antwerpen aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per m² (reinigen + schilderen).

prijzen schilder

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van verschillende schildersbedrijven uit Antwerpen wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga eerst na als de aangeboden prijs per m² geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerk aan gevels, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Antwerpen met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in het prijsvoorstel, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse offertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Antwerpen variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Antwerpen

De ideale manier om een goede en goedkope schilder in Antwerpen te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen offertes van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is eveneens niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Antwerpen vind je doorgaans op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste aanpak voor je verfklus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Als je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Antwerpen: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werken lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere ververs te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere schilders in Antwerpen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.