Schilderwerken in Willebroek: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te vinden in Willebroek? Of, wordt je net overrompeld door een groot aanbod aan vakmannen in de buurt van Willebroek? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel daarnaast handige tips om prijsvoorstellen van schildersfirma’s onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Willebroek? Ga dan meteen naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste ververs in Willebroek een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de kostprijs.

Woning schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Willebroek tussen 12 à 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van ramen en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Willebroek gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor schilderwerken in Willebroek aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per m² (poetsen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van diverse schildersbedrijven uit Willebroek wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na als het aangeboden tarief per vierkante meter geldt als er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan gevels, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Willebroek met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse klus. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsoffertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerken in Willebroek variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een schilder gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Willebroek

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Willebroek te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere vakmannen. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsvoorstellen van een aantal betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere materialen voor je schilderklus. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is eveneens niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Willebroek vind je doorgaans op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Willebroek: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders in rekening brengen voor werken lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere ververs te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere ververs in Willebroek.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.