Schilderwerken in Oost-Vlaanderen: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te zoeken in Oost-Vlaanderen? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan vakmannen in de buurt van Oost-Vlaanderen? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de façade. Je vindt in dit artikel daarnaast nuttige tips om prijsoffertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met schilders in Oost-Vlaanderen? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Vind professionele vakman voor schilderwerken in Oost-Vlaanderen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, gebruiken de meeste schilders in Oost-Vlaanderen een tarief per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Oost-Vlaanderen tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Oost-Vlaanderen gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Oost-Vlaanderen aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + schilderen).

prijzen schilder

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersbedrijven uit Oost-Vlaanderen wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het prijsvoorstel per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerk aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Oost-Vlaanderen met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse offertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Oost-Vlaanderen variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Oost-Vlaanderen

De ideale manier om een goede en voordelige verver in Oost-Vlaanderen te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere firma’s. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsvoorstellen van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere materialen voor je schilderklus. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is ook niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Oost-Vlaanderen vind je meestal op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Oost-Vlaanderen: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werkzaamheden liggen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende schilders in Oost-Vlaanderen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.