Schilderwerken Lokeren: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een ervaren schilder in de regio van Lokeren vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsvoorstellen van meerdere schilders in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn enkele tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je direct aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw schilderklus is het van belang te kijken naar de totale kosten en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het soort verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor verfwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen naargelang het type verfwerk.
Als het juist gaat om zeer gedetailleerd verfwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen variëren naargelang de klus en schilder. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse stielmannen. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan offertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.