Schilder gezocht: hoe kiezen?

Schilder gezocht voor een opknapbeurt van jouw woning? Hier vind je enkele goede argumenten om de beste huisschilder te vinden in jouw regio. Plus welke prijzen zo’n vakman hanteert. Maar ook hoe je op de prijs van schilderwerken kan besparen.

Laat je alvast professioneel adviseren en ontvang direct meerdere prijsvoorstellen via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Vind professionele vakman voor schilderwerken in jouw regio

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Waarom beroep doen op een ervaren schilder?

schilder gezocht

Misschien ben je enthousiast en denk je: ‘Ik ga zelf aan de slag en ik schilder dat huis wel even!’ In de praktijk loopt het helaas meestal minder vlot en vrolijk af. Velen hebben later zelfs spijt van hun eigen schilderwerk.

We geven je drie belangrijke redenen om te kiezen voor een professionele schilder.

Kwaliteitswerk

Je hebt vast wel al eens een muur gezien die duidelijk door een amateur – jezelf bijvoorbeeld – geschilderd was. Verfvlekken en spetters op de vloertegels, sporen van druipende verf, doorschijnende plekken van de onderliggende laag.

Een net geschilderde muur is een genot om naar te kijken, maar door de gemiddelde doe-het-zelver moeilijk te bereiken. Het is dan ook geen wonder dat een schilder een gezocht vakman is: hij of zij zorgt dat je jarenlang met veel plezier geniet van bijvoorbeeld je geverfde keuken, slaapkamer of kinderkamer. En dat je pas geschilderde muur, trap of plafond niet voortijdig begint af te bladderen of te verkleuren.

Tijdsbesparing

Als je wel eens een muur of een plafond hebt geverfd, dat weet je dat daar behoorlijk veel tijd in kruipt. In het opruimen van de kamer, het afdekken van meubels en andere objecten, en het aanbrengen van de verf.

Daarna moet alle gereedschap nog eens goed gereinigd worden en de verf drogen. Vaak is het resultaat pas mooi (of net acceptabel) na meerdere verflagen. Het kan dan gaan om één enkel oppervlak. Een heel huis schilderen of de ramen schilderen is een regelrechte uitdaging.

Bespaar jezelf moeite, tijd en frustratie door een verver in te schakelen. Die kiest doorgaans voor een uitvoering die snel en eenvoudig verloopt, en minimale tijd en overlast met zich meebrengt.

Garantie

Vaak wordt een schilder gezocht op basis van de garantie die hij biedt. Mocht er je na de uitvoering van de werken iets niet bevallen, dan is het geruststellend als je terug kan grijpen op de garantieregeling van het schildersbedrijf.

Een gemiddelde garantieperiode bedraagt al gauw vier jaar voor binnenschilderwerk en twee jaar voor buitenschilderwerk. Zo’n garantie krijg je natuurlijk niet als je zelf met een kwast of roller aan de slag gaat.

Schilder gezocht: richtprijzen zelfstandige schilder of schildersbedrijf

prijzen schilder

Een schilder kan een brede waaier van schilderwerken binnen en buiten de woning uitvoeren. De duur van een schilderbeurt hangt af van onder meer: de soort verf en de voorbehandeling dat een oppervlak nodig heeft, de moeilijkheidsgraad van het aanbrengen van de verflaag, de oppervlakte en tenslotte het aantal arbeidsuren dat de verfbeurt kost.

We geven je enkele gemiddelde prijzen voor veel voorkomende verfklussen. De kosten van de gebruikte materialen, btw en het arbeids- of uurloon zijn daarbij inbegrepen.

  • Een muur of kozijn laten schilderen kost tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter.
  • Een gevel laten schilderen kost tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter.
  • Een deur laten schilderen kost tussen de 50 en 125 euro.
  • Het plafond laten schilderen kost tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Prijs per uur

Een verver kan zijn prijs in overleg met jou per uur bepalen. Dat kan van pas komen als je meerdere schilderwerken wil laten uitvoeren, maar over het algemeen is het uurloon van een schildersbedrijf hoger dan de prijs voor een duidelijk omkaderde klus.

Voor binnenschilderwerk rekenen de meeste vakmensen een uurtarief van zo’n € 40. Voor buitenschilderwerk is dat rond de € 50.

Prijs per m2

De goedkoopste oplossing is vaak een schilder in te huren voor één of meer duidelijk afgelijnde klussen. Er wordt dan samen met de schilder gezocht naar een schappelijk tarief voor de totale uitvoering. Dat tarief wordt per vierkante meter berekend.

Zeker als je je halve woning of bedrijfspand wil laten vernieuwen, kan een tarief per vierkante meter flink wat goedkoper uitvallen dan een klus voor een enkele muur of deur.

In feite is het een goed idee om schilderwerken even ‘op te sparen’ en dat er daarna een professionele verver ingeschakeld wordt die het hele gebouw in één keer een welverdiende schilderbeurt geeft.

Schilder gezocht: hoe offertes vergelijken?

Offertes kunnen je een uitstekend beeld geven van de kosten van verschillende vakmensen voor jouw schildersklus. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk op de werken besparen. Je kijkt daarbij naar de prijs, de garantie en de ervaring van de vakman.

Maar er zijn meer manieren waarop de beste schilder gezocht kan worden. Daarom hebben we hier een paar tips om schilders en hun prijsoffertes slim met elkaar te vergelijken.

  • Oude verflagen en andere rommel kan je zelf weghalen met een plamuurmes of afbijtmiddel. Zo kan de vakman direct aan de slag.
  • Bespaar op het btw-tarief door te kijken of je in aanmerking komt voor een korting. Voor renovatiewerkzaamheden in privé-woningen ouder dan 10 jaar geldt een tarief van maar 6 %. Dat kan soms ook bij jongere huizen het geval zijn.
  • Schilders hebben in de winter minder werk dan normaal, en rekenen in die periode een lager tarief. Een winterschilder is dus goedkoper.
  • Hoe dichter bij jouw locatie de schilder woont, hoe lager de voorrijkosten worden. Een schilder uit jouw regio is vaak de meest verstandige keuze.

op zoek naar een schilder in jouw buurt

Schilder gezocht: vergelijk tot 5 schilders en maak je keuze

Schilder gezocht? Vind vakmannen in jouw buurt of regio voor schilderwerken in je huis of aan de gevel van je woning  via onderstaand formulier. Je kan zo snel en eenvoudig tot vijf offertes ontvangen en vergelijken, gratis en vrijblijvend.

Al de prijsvoorstellen die je ontvangt zijn niet bindend. Na de eerste contacten met professionele schilders en het ontvangen van offertes kan je op jouw tempo vergelijken en een keuze maken.

Bekijk onder meer wie in jouw buurt de beste tarieven hanteert voor de door jou gevraagde schilderwerken. Voor je het weet, ziet je woning er weer als nieuw uit, binnen en/of buiten.

Dus, waar wacht je op? Verstuur nu je aanvraag en ontvang al binnen enkele dagen de eerste prijsoffertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.