Deur schilderen prijs: kosten binnen- en buitendeur schilderen

Ga je binnenkort een deur (laten) schilderen, maar heb je geen idee van de gemiddelde prijs? Deuren schilderen is een lastige klus. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de kost van het schilderen van binnen- en buitendeuren. Heb je liever dat een professionele schilder het van je overneemt? Vind hieronder meer details over hun prijzen. Met al die info maak je de beste beslissing voor jouw klus.

Roep de hulp in van professionele schilders

Wat kost het om een (voor)deur te laten schilderen?

De kosten om een deur te laten schilderen door een professional variëren sterk op basis van het aantal deuren, type verf, afwerking, uren, etc.

Een deur verven kost tussen € 70 en € 120. Meestal laat je meer dan een deur tegelijk schilderen. Doorgaans kosten projecten voor twee deuren tussen € 270 en € 1.950. Een gemiddeld schilderproject kost om en rond € 845.

Deur schilderen

1. Binnendeur

Tijd om je interieur op te frissen? Een binnendeur komt veel in contact met mensen en krijgt daarom veel vegen en vlekken.

Een binnendeur schilderen is een arbeidsintensieve klus. Er komen taken als schuren, ontvetten, plamuren, etc. bij kijken.

Die taken komen per stuk op € 4 tot € 6. Het schilderwerk zelf kost tussen € 10 en € 15 per vierkante meter per verflaag.

De minimumprijs per binnendeur zal dus neerkomen op ongeveer € 70

Een deur schilderen wordt natuurlijk duurder op basis van een aantal andere factoren zoals schade, type verf, etc. Zo zal de prijs per deur vaak variëren en ligt de prijs vaak tussen € 70 en € 120. Een schilder zal je een voordeliger tarief aanrekenen als je meerdere deuren in een keer laat schilderen.

2. Buitendeur

Er is een groot verschil tussen binnen- en buitendeuren. Een buitendeur schilderen is duurder omdat het schilderwerk de deur moet beschermen tegen de elementen.

Een buitendeur heeft vaak meer lagen verf nodig

Als je de kosten van alle taken optelt bij de materiaalkosten en werkuren, kom je uit op minstens € 90 per deur. Je kan een voordeliger tarief krijgen als je in één keer al het buitenschilderwerk laat doen door dezelfde schilder.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Prijsbepalende factoren op een rijtje

Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste prijsbepalende factoren. Op basis van je keuzes kan de prijs per deur vaak sterk verschillen.

Maak de juiste afwegingen en zoek wat voor jouw project van toepassing is. Zo kan je later offertes goed vergelijken en de beste prijs voor jouw schilderklus vinden.

1. Uurtarief schilder

Een schilder kan per uur of per vierkante meter betaald worden. Meestal liggen die prijzen gemiddeld tussen € 30 en € 35 per vierkante meter (inclusief verf, materiaal en btw) of tussen € 35 en € 40 per uur.

Als je de schilder een groter aantal werkuren kan geven, kan die mogelijk een lagere prijs per uur aanrekenen. Informeer je daarom goed over de prijs van een deur schilderen voor je een beslissing maakt.

2. Verfsoort

De verfsoort bepaalt ook de totaalkost van je project. In onderstaande tabel vind je gangbare prijzen van de drie meest voorkomende verfsoorten.

Daaronder vind je ook de prijzen van drie speciale types verf die ook vaak gekozen worden. Sommige kleuren zijn duurder dan anderen.

Kijk goed rond naar de verschillende mogelijkheden. Het kan soms voordeliger zijn om zelf verf aan te kopen en die door de schilder te laten gebruiken.

Als je geen specifieke kleurschakering wil en een standaardkleur ook goed is, zal het waarschijnlijk toch voordeliger zijn om schilders hun eigen verf mee te laten nemen.

We geven hieronder de prijs per liter omdat de prijs per vierkante meter afhangt van hoeveel vierkante meter je kan bedekken met een liter.

VerfsoortPrijs per liter incl. btw
Grondverf€ 20 – € 40
Beits en lak€ 20 – € 55
Dekkende verf€ 20 – € 50
Magneetverf€ 35 – € 50
Metallic verf€ 20 – € 35
Krijtbordverf€ 35 – € 60
Een man houdt een verfblik en een borstel met witte verf voor een deur terwijl hij die wit schildert.

3. Het aantal en soorten deuren

De prijs en de benodigde verf kunnen variëren afhankelijk van het aantal en de soort deuren die je wil (laten) schilderen.

Een vlakke deur kost namelijk minder tijd en verf per vierkante meter dan opdekdeuren of decoratieve deuren met reliëf. Ook deuren met een raam kosten meer tijd.

Voor een binnendeur heb je ook minder verf nodig dan voor een buitendeur omdat die laatste beter beschermd moet worden tegen de elementen. Ook dat zal meer verf per vierkante meter kosten.

Hoe meer deuren je laat schilderen, hoe lager de prijs per individuele deur en hoe voordeliger de totaalprijs.

Vergelijk offertes van schilders in je regio

4. Staat van de deur

De staat van de deur bepaalt mee het aantal uren dat het kost om de deur te verven. Beschadigde delen moeten namelijk vaak extra geschuurd worden en vragen meer aandacht en verf dan een gewone deur.

Ook wanneer je van een donkere kleur naar een lichte kleur wil, zal dat extra lagen verf en tijd in beslag nemen om de kleur die je wil te bekomen.

Geef op voorhand duidelijke informatie door aan de schilder over het type en de algemene staat van de deur

Je kan de schilder ook gratis en vrijblijvend offerte laten komen opmaken zodat je goed kan inschatten hoeveel je klus zal kosten.

5. Schilderwerken met elkaar combineren

Korte schilderwerkjes zijn vaak duur als je ze afzonderlijk laat uitvoeren. Vraag daarom eens na of je verschillende schilderwerken met elkaar kan combineren.

Bijvoorbeeld al het buitenschilderwerk of alle binnendeuren en een trap. Het is namelijk ook voor de schilder interessant om veel in een keer te doen, zodat die minder verplaatsingen moet doen en op dezelfde plaats kan werken.

Zo bespaart iedereen tijd en moeite. Jij bespaart dan ook geld. Hou er steeds rekening mee dat andere prijsbepalende factoren de klus duurder kunnen maken.

Hieronder vind je een tabel met gemiddelde prijzen van andere schilderwerken die je kan combineren met het schilderen van je deuren.

WatGemiddelde prijs incl. btw
Trappen schilderen€ 300 – € 700
Dakkapel schilderen€ 400 – € 930
Ramen schilderen€ 470 – € 1.800
Plafond schilderen€ 220 – € 1.500

Vaak rekenen schilders een voordelige totaalprijs aan als je al het buitenschilderwerk in een keer laat doen. Die hangt dan vooral af van het type woning.

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijs van buitenschilderwerk voor verschillende woonsten. Hoe groter het project, hoe duurder het natuurlijk zal zijn.

Vraag daarom steeds offerte bij verschillende schilders zodat je een geïnformeerde beslissing kan nemen voor je eigen project.

Type woningGemiddelde prijs incl. btw
Appartement€ 1.000
Rijhuis€ 1.500
Hoekhuis€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000
Werkman met een witte helm schildert een bruine gevel wit terwijl hij op een stelling staat.

6. Kozijn verven

Je kan er ook voor kiezen om je deurpost of -kozijn mee te laten verven. Dat kost gemiddeld € 40 tot € 60 extra. Je deurkozijnen moet namelijk ook voorbereid en bewerkt worden vooraleer de schilder ze effectief kan schilderen.

Dat heeft natuurlijk een invloed op de prijs. Je kan ook een andere kleur kiezen voor je kozijn en je deur om zo een leuk kleurcontrast te hebben. Het is natuurlijk niet verplicht om je kozijn mee te schilderen.

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Heb je nog onbeantwoorde vragen of wil je rechtstreeks specialisten in jouw regio contacteren? Vul dan onderstaand formulier in en vraag vrijblijvend offertes en advies over de prijs van het schilderen van deuren of ander schilderwerk.

Het is altijd de moeite waard om jezelf te laten informeren door specialisten. Raadpleeg voor je begint te schilderen altijd vakspecialisten zodat die je op maat gemaakte tips en tricks kunnen meegeven.

Zo vergelijk je makkelijk en snel prijzen én ben je zo goed mogelijk geïnformeerd om jouw schilderwerken het beste op te lossen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.