Schilderwerken Maldegem: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je iets anders? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf doen maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een ervaren schilder in de omgeving van Maldegem vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsoffertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een verver of een vakman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dit zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een verver. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je meteen aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderklus is het van belang te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit tevens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het type verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen afhankelijk van het type schilderwerk.
Als het juist gaat om heel precies schilderwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken van een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de klus en verver. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vaklui. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.