Schilderwerken Deinze: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een ervaren schilder in de regio van Deinze vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen offertes van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een verver of een stielman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes onderling te vergelijken. Hier zijn een paar suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder schilder eigen prijs. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je meteen aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfklus alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw verfwerken is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk schommelen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven afhankelijk van het type schilderwerk.
Als het juist gaat om heel nauwkeurig verfwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de periode waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de klus en verver. Daarom is het van belang prijsoffertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vaklui. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.