Schilderwerken Erpe-Mere: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Erpe-Mere vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsoffertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een verver of een vakman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, variëren de prijzen naargelang de klus. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kun je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder schilder eigen prijs. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw verfwerken is het belangrijk te kijken naar de totale kosten en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het soort verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen afhankelijk van het soort verfwerk.
Als het juist gaat om zeer nauwkeurig verfwerk, onder meer het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de vakman een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken van een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen variëren naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vaklui. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan offertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.