Schilderwerken Dendermonde: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je snel en eenvoudig een bekwame schilder in de omgeving van Dendermonde vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen offertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of stielman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een stielman voor schilderwerken. Dit is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn een paar suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kan je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijzen. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het geleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste stielman die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke verver of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je klus en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw schilderklus is het van belang te letten op de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit ook aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk schommelen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het soort schilderwerk.
Als het juist gaat om heel precies schilderwerk, onder meer het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de termijn waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het van belang prijsoffertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vaklui. Dit zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een ervaren schilder? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.