Schilderwerken Merelbeke: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Merelbeke vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsoffertes van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een verver of een stielman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je een paar suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de prijzen op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke schilder of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw verfklus is het belangrijk te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per m². Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor schilderwerken buitenshuis schommelen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de schilder wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen naargelang het type schilderwerk.
Als het juist gaat om heel gedetailleerd schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de schilder een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de periode waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het van belang prijsvoorstellen te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse stielmannen. Dit zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan offertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.