Schilderwerken Beveren: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de regio van Beveren vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Dit is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een schilder die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een verver wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende soorten werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste stielman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je meteen aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw verfwerken is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk wat je moet betalen? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het soort verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk liggen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven afhankelijk van het soort verfwerk.
Als het eerder gaat om heel gedetailleerd schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de schilder een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het van belang prijsvoorstellen te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dit zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame schilder? Vraag dan offertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.