Schilderwerken Wetteren: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de regio van Wetteren vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsoffertes van meerdere schilders in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Dit is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een verver wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren stielman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen met elkaar te vergelijken. Hier zijn een paar tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is de prijs van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via aftoetsende gesprekken voel je meteen aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw schilderwerken is het van belang te letten op de totale kosten en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit ook aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de verver wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen afhankelijk van het type schilderwerk.
Als het juist gaat om zeer gedetailleerd verfwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de termijn waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vaklui. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan offertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.