Schilderwerken Zottegem: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Zottegem vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een stielman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn een paar tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je direct aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw schilderklus is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit tevens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het type verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen afhankelijk van het type verfwerk.
Als het eerder gaat om zeer gedetailleerd schilderwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de vakman een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de periode waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de klus en schilder. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame schilder? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.