Schilderwerken Eeklo: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich verfwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je snel en eenvoudig een ervaren schilder in de omgeving van Eeklo vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsvoorstellen van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een stielman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een schilder die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dit zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes onderling te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, verschillen de prijzen naargelang de job. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld hanteert ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vakmannen die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende gesprekken voel je direct aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfklus alvast een extra boost geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de verver begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfwerken is het belangrijk te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit ook vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type verfwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor buitenschilderwerk liggen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de verver wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen afhankelijk van het type schilderwerk.
Als het juist gaat om zeer precies schilderwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de schilder een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken van een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een verver niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen variëren naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vaklui. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een ervaren stielman? Vraag dan prijsvoorstellen aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.