Schilderwerken Sint-Niklaas: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je wanden en wil je iets anders? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Sint-Niklaas vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsoffertes van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of stielman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een verver. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je meteen aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfklus is het van belang te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het zonneklaar waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit ook vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per m². Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere tarieven naargelang het type schilderwerk.
Als het juist gaat om zeer precies verfwerk, onder meer het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de vakman een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een stielman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de periode waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang prijsoffertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame schilder? Vraag dan prijsvoorstellen aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.