Schilderwerken Temse: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de regio van Temse vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame stielman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen onderling te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kun je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder schilder eigen prijzen. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste stielman die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je direct aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfwerken is het van belang te letten op de totale kosten en de afspraken over de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het type schilderwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor verfwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven afhankelijk van het type schilderwerk.
Als het juist gaat om zeer nauwkeurig schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarbinnen een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het belangrijk prijsvoorstellen te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsvoorstellen aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.