Schilderwerken Melle: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je snel en eenvoudig een bekwame schilder in de regio van Melle vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een vakman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn een paar tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kun je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je jouw keuze maakt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijzen. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je raadpleegt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk door de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw schilderklus is het van belang te kijken naar de totale kosten en de afspraken omtrent de betaling. Een paar zaken waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de opbouw hiervan?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit tevens aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het soort verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk liggen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen naargelang het soort verfwerk.
Als het eerder gaat om zeer gedetailleerd schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een schilder, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarbinnen een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een verver niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.