Schilderwerken Zele: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je snel en eenvoudig een bekwame schilder in de omgeving van Zele vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een vakman voor verfwerken. Dit is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je enkele tips om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals bovenstaand vermeld heeft ieder verver eigen prijzen. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere werven. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk door de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke schilder of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsoffertes?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw verfklus is het van belang te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar zaken waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kostprijs en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit ook vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort verfwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor schilderwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de schilder wellicht een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het soort verfwerk.
Als het eerder gaat om zeer precies schilderwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de vakman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de termijn waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven variëren naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een ervaren stielman? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.