Schilderwerken Ronse: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hier hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Ronse vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen prijskaartje. Maar een schilder die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een ervaren verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een verver wordt vaak per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is ook handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsvoorstellen onderling te vergelijken. Hieronder vind je enkele suggesties om de juiste stielman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, verschillen de prijzen naargelang de klus. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kun je inzicht verwerven in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijzen. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke verver of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderwerken is het van belang te letten op de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor verfwerken buitenshuis schommelen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de verver wellicht een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere prijzen afhankelijk van het type verfwerk.
Als het juist gaat om heel nauwkeurig schilderwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken naar een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de schilderwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het van belang prijsoffertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan prijsvoorstellen aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.