Schilderwerken Lochristi: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je muren en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek hier hoe je makkelijk een ervaren schilder in de omgeving van Lochristi vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een vakman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste optie, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer verven
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen niet altijd een sinecure. Er zijn diverse aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes met elkaar te vergelijken. Hier zijn een paar suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is de prijs van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de klus. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kun je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de prijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kan je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsvoorstellen aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het geleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste stielman die je raadpleegt. Via aftoetsende consultaties voel je direct aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast een extra boost geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de verver begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderwerken is het belangrijk te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gewerkt volgens een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het duidelijk wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het soort schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor verfwerken buitenshuis schommelen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het type schilderwerk.
Als het eerder gaat om heel nauwkeurig verfwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurloon zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen variëren naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan prijsoffertes aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.