Schilderwerken in Hoogstraten: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Hoogstraten? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan stielmannen in de regio van Hoogstraten? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de façade. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om offertes van schildersfirma’s onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Hoogstraten? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, hanteren de meeste schilders in Hoogstraten een tarief per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn meegerekend in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woonst jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de kostprijs.

Woonst schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Hoogstraten tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Hoogstraten gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Hoogstraten aan een façade schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van verschillende schildersbedrijven uit Hoogstraten wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga eerst na of het prijsvoorstel per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Hoogstraten met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kan je helaas niet vergelijken met een uurtarief. Vraag dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in het prijsvoorstel, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Hoogstraten variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een vakman gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Hoogstraten

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Hoogstraten te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere bedrijven. Hiervoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsoffertes van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderklus. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is eveneens niet altijd de beste keuze. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Hoogstraten vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Hoogstraten: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werken liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere schilders in Hoogstraten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.