Schilderwerken in Lint: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Lint? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan vakmannen in de regio van Lint? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast handige tips om offertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Lint? Ga dan meteen naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste ververs in Lint een tarief per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Lint tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van ramen en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Lint hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor schilderwerken in Lint aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per m² (reinigen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van diverse schildersfirma’s uit Lint wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na als de aangeboden prijs per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Lint met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Vraag dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Daarvoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerken in Lint verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Lint

De beste manier om een goede en voordelige schilder in Lint te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere bedrijven. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsvoorstellen van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is bovendien niet altijd de beste optie. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Lint vind je meestal op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Als je een vakman gekozen hebt, kun je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Lint: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werken lopen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende ververs in Lint.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.