Schilderwerken in Geel: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Geel? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan vaklui in de regio van Geel? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de tarieven voor schilderwerken binnen en aan de façade. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om prijsoffertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Geel? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste schilders in Geel een tarief per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn meegerekend in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woonst jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Geel tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van ramen en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Geel gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Geel aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van verschillende schildersbedrijven uit Geel wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het aangeboden tarief per m² geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Geel met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige klus. Hiervoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in het prijsvoorstel, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsvoorstellen.

Wanneer schilderwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Geel verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Geel

De beste manier om een goede en voordelige schilder in Geel te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere vakmannen. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Geel vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Geel: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende schilders in Geel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.