Schilderwerken in Beerse: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Beerse? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan stielmannen in de buurt van Beerse? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast zinvolle tips om prijsoffertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Beerse? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste schilders in Beerse een tarief per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn meegerekend in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woonst niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de kostprijs.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Beerse tussen 12 en 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van ramen en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Beerse hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in Beerse aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersbedrijven uit Beerse wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga allereerst na als de aangeboden prijs per m² geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerk aan gevels, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Beerse met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je helaas niet vergelijken met een uurtarief. Informeer dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsvoorstellen.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Beerse variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Beerse

De beste manier om een goede en voordelige schilder in Beerse te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere vakmannen. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is ook niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Beerse vind je vaak op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Beerse: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werkzaamheden lopen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere vaklui te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere schilders in Beerse.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.