Schilderwerken in Bonheiden: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Bonheiden? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan vaklui in de buurt van Bonheiden? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de façade. Je vindt in dit artikel daarnaast nuttige tips om prijsvoorstellen van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Bonheiden? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, hanteren de meeste ververs in Bonheiden een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Bonheiden tussen 12 en 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Bonheiden hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor schilderwerken in Bonheiden aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per m² (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van diverse schildersfirma’s uit Bonheiden wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na als de aangeboden prijs per m² geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Bonheiden met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in het prijsvoorstel, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Bonheiden variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Bonheiden

De beste manier om een goede en voordelige verver in Bonheiden te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen onderling te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderklus. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste optie. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Bonheiden vind je vaak op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Bonheiden: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende schilders in Bonheiden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.