Schilderwerken in Herentals: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Herentals? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan vakmannen in de regio van Herentals? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de façade. Je vindt in dit artikel daarnaast zinvolle tips om prijsvoorstellen van schilders met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met schilders in Herentals? Ga dan meteen naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste schilders in Herentals een tarief per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Woonst schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Herentals tussen 12 en 17 euro per vierkante meter ligt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 à 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Herentals gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Herentals aan een façade schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van diverse schildersbedrijven uit Herentals wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga allereerst na of het aangeboden tarief per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Herentals met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsvoorstellen.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Herentals verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een schilder gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Herentals

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Herentals te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsvoorstellen van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Herentals vind je meestal op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Herentals: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders aanrekenen voor werken liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere vaklui te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij verschillende schilders in Herentals.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.