Schilderwerken in Brasschaat: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Brasschaat? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan stielmannen in de buurt van Brasschaat? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel daarnaast nuttige tips om prijsvoorstellen van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Brasschaat? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste ververs in Brasschaat een tarief per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woonst jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Brasschaat tussen 12 en 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere verfklussen in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van ramen en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Brasschaat hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor schilderwerken in Brasschaat aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per m² (poetsen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van diverse schildersfirma’s uit Brasschaat wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het aangeboden tarief per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Brasschaat met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun offerte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Brasschaat verschillen per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Brasschaat

De ideale manier om een goede en goedkope schilder in Brasschaat te vinden is door offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen offertes van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen naast elkaar te leggen, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere gerief voor je schilderklus. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is eveneens niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Brasschaat vind je doorgaans op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste aanpak voor je verfklus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Brasschaat: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders aanrekenen voor werkzaamheden lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere schilders in Brasschaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.