Schilderwerken in Westerlo: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Westerlo? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan vaklui in de buurt van Westerlo? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de façade. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om offertes van schildersbedrijven met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Westerlo? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste schilders in Westerlo een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woonst niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Westerlo tussen 12 à 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Westerlo gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Westerlo aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per m² (poetsen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersfirma’s uit Westerlo wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga allereerst na als de aangeboden prijs per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan gevels, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Westerlo met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun offerte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Westerlo verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Westerlo

De ideale manier om een goede en voordelige verver in Westerlo te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is eveneens niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Westerlo vind je doorgaans op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Westerlo: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders aanrekenen voor werkzaamheden liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij meerdere schilders in Westerlo.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.