Schilderwerken in Turnhout: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Turnhout? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan vaklui in de buurt van Turnhout? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnen en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast zinvolle tips om prijsvoorstellen van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Turnhout? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, hanteren de meeste ververs in Turnhout een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je huis jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Turnhout tussen 12 en 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Turnhout hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in Turnhout aan een façade ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per m² (reinigen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van diverse schildersbedrijven uit Turnhout wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het prijsvoorstel per m² geldt als er sprake is van een uurprijs. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan gevels, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Turnhout met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige klus. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerken in Turnhout verschillen per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Turnhout

De beste manier om een goede en voordelige verver in Turnhout te vinden is door offertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsoffertes van een aantal betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is bovendien niet altijd de beste optie. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Turnhout vind je meestal op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste aanpak voor je verfklus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Turnhout: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden liggen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij verschillende schilders in Turnhout.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.