Schilderwerken in Mechelen: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Mechelen? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan vaklui in de regio van Mechelen? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast handige tips om prijsvoorstellen van schildersbedrijven met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Mechelen? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste schilders in Mechelen een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Mechelen tussen 12 à 17 euro per vierkante meter ligt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 à 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Mechelen hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in Mechelen aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van diverse schildersbedrijven uit Mechelen wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het aangeboden tarief per m² geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Mechelen met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun offerte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Informeer dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Mechelen verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Mechelen

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Mechelen te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere firma’s. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsoffertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere materialen voor je schilderklus. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste verver niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is bovendien niet altijd de beste optie. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Mechelen vind je doorgaans op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Mechelen: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders aanrekenen voor werkzaamheden liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende schilders in Mechelen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.