Schilderwerken in Hove: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te vinden in Hove? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan vaklui in de regio van Hove? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de gevel. Je vindt in dit artikel ook handige tips om prijsvoorstellen van schilders met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Hove? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste schilders in Hove een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn meegerekend in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de kostprijs.

Huis schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Hove tussen 12 en 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfwerken in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van vensters en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Hove gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Hove aan een façade schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van verschillende schildersfirma’s uit Hove wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga allereerst na of het aangeboden tarief per vierkante meter geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Hove met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun offerte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Informeer dan naar een totaalprijs voor de volledige klus. Hiervoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is vaak gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse prijsoffertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerken in Hove variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Hove

De ideale manier om een goede en voordelige schilder in Hove te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsoffertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is ook niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Hove vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Hove: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders aanrekenen voor werken liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij meerdere ververs in Hove.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.