Schilderwerken in Boom: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te vinden in Boom? Of, wordt je juist overrompeld door een grote keuze aan vakmannen in de regio van Boom? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de gevel. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om offertes van schilders onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Boom? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, gebruiken de meeste schilders in Boom een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn meegerekend in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Woning schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Boom tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Boom gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Boom aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van verschillende schildersbedrijven uit Boom wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na of het aangeboden tarief per m² geldt als er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Boom met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kun je helaas niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Daarvoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Boom variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Boom

De ideale manier om een goede en voordelige schilder in Boom te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van een aantal betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes onderling te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is eveneens niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de offertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Boom vind je doorgaans op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Als je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Boom: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werken lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij verschillende ververs in Boom.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.