Schilderwerken in Nijlen: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Nijlen? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan stielmannen in de buurt van Nijlen? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel ook nuttige tips om offertes van schildersbedrijven met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Nijlen? Ga dan meteen naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, hanteren de meeste schilders in Nijlen een tarief per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woonst jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden vaak bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Nijlen tussen 12 à 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere verfwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van ramen en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal simpeler en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dit vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Nijlen gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor schilderwerken in Nijlen aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, moet je tellen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersfirma’s uit Nijlen wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga allereerst na of het prijsvoorstel per m² geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan gevels, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Nijlen met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Vraag dan naar een totaalprijs voor de volledige job. Daarvoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsoffertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De tarieven voor schilderwerk in Nijlen verschillen per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Nijlen

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Nijlen te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes onderling te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderklus. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is bovendien niet altijd de beste keuze. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Nijlen vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Nijlen: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werken lopen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere schilders in Nijlen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.