Schilderwerken in Kalmthout: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Kalmthout? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan vaklui in de regio van Kalmthout? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnen en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast zinvolle tips om prijsoffertes van schildersbedrijven onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met vakmannen in Kalmthout? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijsvoorstellen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, gebruiken de meeste ververs in Kalmthout een tarief per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt vaak een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woonst niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de totaalprijs.

Huis schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat schilderen.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Kalmthout tussen 12 en 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kunt kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van ramen en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een afwerkingslaag worden aangebracht. Dat vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Kalmthout hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in Kalmthout aan een gevel ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je tellen op 25 tot 55 euro per m² (reinigen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsvoorstellen van verschillende schildersfirma’s uit Kalmthout wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga eerst na of het prijsvoorstel per vierkante meter geldt als er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Kalmthout met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Vraag dan naar een totaalprijs voor de ganse klus. Hiervoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende offertes.

Wanneer schilderwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Kalmthout verschillen per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Kalmthout

De ideale manier om een goede en goedkope schilder in Kalmthout te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te surfen. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct prijsoffertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes onderling te vergelijken, krijg je een beter idee van de benodigde verf en andere gerief voor je schilderklus. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is bovendien niet altijd de beste keuze. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de schilder, kan je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere jobs die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Kalmthout vind je vaak op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Kalmthout: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werkzaamheden lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsvoorstellen van meerdere vaklui te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende schilders in Kalmthout.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.