Schilderwerken in Mol: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Heb je een schilder nodig, maar weet je niet waar te zoeken in Mol? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan stielmannen in de buurt van Mol? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnen en aan de gevel. Je vindt in dit artikel ook handige tips om prijsoffertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met schilders in Mol? Ga dan meteen naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste ververs in Mol een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woonst jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

Hoeveel je kwijt bent aan schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Mol tussen 12 en 17 euro per m² schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een tarief tussen 15 à 22,50 euro per m². Bij grotere schilderwerken in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per m² aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geverfd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. Dit vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Mol gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Mol aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (reinigen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van diverse schildersfirma’s uit Mol wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga allereerst na of het aangeboden tarief per m² geldt wanneer er sprake is van een uurtarief. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier enz.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan gevels, binnenwanden en plafonds werken de meeste vakmannen in Mol met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsvoorstel een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse klus. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang zal de schilderklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een verver dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsoffertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerken in Mol variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je tijdens de zomer naar een schilder gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Mol

De beste manier om een goede en voordelige schilder in Mol te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere firma’s. Hiervoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsvoorstellen van een aantal betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste schilder niet noodzakelijk het mooiste resultaat levert. De goedkoopste stielman is ook niet altijd de beste keuze. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsvoorstellen een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de verver, kan je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Mol vind je meestal op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag vooraf alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Als je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Mol: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders aanrekenen voor werken liggen flink uit elkaar. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere ververs te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende schilders in Mol.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.