Schilderwerken in Essen: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te vinden in Essen? Of, wordt je net overrompeld door een groot aanbod aan stielmannen in de regio van Essen? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de gevel. Je vindt in dit artikel daarnaast nuttige tips om offertes van schilders onderling te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met vakmannen in Essen? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, gebruiken de meeste schilders in Essen een tarief per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid in rekening gebracht.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in het arbeidsloon voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor huizen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Essen tussen 12 en 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van vensters en deuren is een stuk arbeidsintensiever dan het rollen van een muur. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak meestal voldoende. In andere gevallen moet eerst een grondlaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een afwerkingslaag worden aangebracht. Dit vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Essen gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Essen aan een façade ligt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Hierna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de gevel eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per m² (poetsen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van diverse schildersbedrijven uit Essen wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga eerst na als het prijsvoorstel per m² geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op dat de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in het prijsvoorstel zijn opgenomen. Besteed tevens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Essen met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurprijs. Vraag dan naar een totaalprijs voor de ganse klus. Daarvoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te geven in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent wellicht bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een klus af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsoffertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Essen verschillen per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Essen

De ideale manier om een goede en voordelige verver in Essen te vinden is door prijsoffertes aan te vragen bij meerdere vakmannen. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je direct offertes van enkele betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsvoorstellen naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkmethodes en termijnen van de ververs worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Essen vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Als een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste werkwijze voor je klus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kun je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Essen: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werkzaamheden lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere schilders te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je zo wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende ververs in Essen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.