Schilderwerken in Wuustwezel: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Wuustwezel? Of, wordt je juist overrompeld door een groot aanbod aan stielmannen in de buurt van Wuustwezel? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed beeld van de prijzen voor schilderwerken binnenshuis en aan de façade. Je vindt in dit artikel daarnaast handige tips om prijsvoorstellen van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact geraken met schilders in Wuustwezel? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en gevels, hanteren de meeste schilders in Wuustwezel een prijs per vierkante meter. Voor het schilderen van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn hier meegenomen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief bedraagt 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning jonger dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de eindfactuur.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt vooral af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Wuustwezel tussen 12 à 17 euro per m² ligt (verf, materiaal, btw en werkuren). Voor de muren zijn er meer verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Afhankelijk van onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 à 22,50 euro per vierkante meter. Bij grotere verfklussen in huis bieden ze haast altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het verven van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een grondige schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het verven van ramen en deuren van pvc is meestal makkelijker en goedkoper.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. Dit vergt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Wuustwezel gebruiken daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

Het tarief voor verfwerken in Wuustwezel aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die bestendig is tegen wisselende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, mag je rekenen op 25 tot 55 euro per vierkante meter (poetsen + verven).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Prijsoffertes van diverse schildersbedrijven uit Wuustwezel wil je natuurlijk goed onderling vergelijken. Ga eerst na als de aangeboden prijs per m² geldt als er sprake is van een uurtarief. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in het tarief zijn opgenomen. Besteed ook aandacht aan de uitvoeringstermijn die de schilder opgeeft en in welke periode de klus gaat worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor verfwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Wuustwezel met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook firma’s die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per m² kun je helaas niet vergelijken met een uurtarief. Vraag dan naar een totaalprijs voor de ganse klus. Daarvoor zal de schilder waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis verrichten. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met de firma in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de offerte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schilder dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de diverse offertes.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerk in Wuustwezel variëren per seizoen. In de winter hebben schilders vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kan je alsnog afspreken dat de job in de wintermaanden wordt uitgevoerd tegen de winterprijs.

Tips om schilder of vakman te vinden in Wuustwezel

De beste manier om een goede en goedkope schilder in Wuustwezel te vinden is door offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Daarvoor hoef je vandaag niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen offertes van enkele betrouwbare professionals in je regio.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door prijsoffertes onderling te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere gerief voor je schilderopdracht. Ook de tarieven, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Houd er rekening mee dat de duurste schilder niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is ook niet altijd de beste optie. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar twijfelt over de kwaliteit van de schilder, kun je gerust naar referenties vragen. Een echte vakman stuurt je graag foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersbedrijven in Wuustwezel vind je vaak op de website al referenties, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk krijgt dat je een serieuze klant bent, zal het je graag informeren over de beste werkwijze voor je verfklus en over de voor- en nadelen van diverse verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je eveneens rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Wuustwezel: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De tarieven die schilders in rekening brengen voor werken lopen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om offertes van meerdere vaklui te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kun je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij verschillende schilders in Wuustwezel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.