Schilderwerken in Zoersel: Vakmannen vergelijken & Prijzen

Nood aan een schilder, maar weet je niet waar te zoeken in Zoersel? Of, wordt je net overrompeld door een grote keuze aan vaklui in de regio van Zoersel? Lees dan zeker verder en krijg zo een goed overzicht van de tarieven voor schilderwerken binnenshuis en aan de buitenmuren. Je vindt in dit artikel ook zinvolle tips om prijsoffertes van schildersfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wil je direct in contact komen met schilders in Zoersel? Ga dan direct naar de offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schilderwerken: prijsoverzicht per type

vind een schilder in je regio

Voor grotere oppervlakken, zoals binnenwanden, plafonds en façades, gebruiken de meeste ververs in Zoersel een prijs per vierkante meter. Voor het verven van ramen, deuren en trappen wordt doorgaans een prijs per eenheid doorgerekend.

Soort schilderwerken Richtprijs
Binnenmuur schilderen € 15 – 22,50 per m²
Plafond schilderen € 12 – 17 per m²
Gevel schilderen € 20 – 35 per m²
Deur schilderen € 60 – 90 per deur
Raam schilderen € 15 – 25 per raam
Trap schilderen € 15 – 20 per trede

Ontvang tot 5 gratis offertes

De verf- en materiaalkosten en de btw zijn inbegrepen in de arbeidskosten voor schilderwerken. Het btw-tarief is 6 % voor woningen van 10 jaar of ouder. Is je woning niet ouder dan 5 jaar, dan is de schilder verplicht om 21 % btw te rekenen op de kostprijs.

Huis schilderen

De kostprijs van schilderwerk in huis hangt hoofdzakelijk af van de totale oppervlakte die je laat verven.

Plafonds worden meestal bedekt met 2 lagen latexverf, waarvoor de prijs in Zoersel tussen 12 en 17 euro per vierkante meter schommelt (verf, materiaal, btw en arbeid). Voor de muren zijn er meerdere verfsoorten waaruit je kan kiezen (matte, halfmatte, licht zijdeglans …). Naargelang onder meer de verf (soort, merk en kwaliteit) rekenen schilders een prijs tussen 15 en 22,50 euro per m². Bij grotere verfwerken in huis bieden ze quasi altijd een betere prijs per vierkante meter aan.

Ramen en deuren schilderen

Het schilderen van vensters en deuren is een pak arbeidsintensiever dan het rollen van een wand. Houten kozijnen en deuren krijgen eerst een diepgaande schuurbeurt, zodat de (nieuwe) verflaag goed kan hechten. Op hout dat al eerder geschilderd was, is een enkele laag van een watergedragen of solventgedragen lak vaak voldoende. In andere gevallen moet eerst een basislaag worden aangebracht. Het schilderen van ramen en deuren van pvc is meestal eenvoudiger en goedkoper.

Trap schilderen

Het verven van een trap is zowat de duurste schilderklus in huis. Er moeten 2 lagen grondverf plus een eindlaag worden aangebracht. Dat vraagt niet alleen meer verf, maar ook meer tijd. Vakmannen uit Zoersel hanteren daarom een tarief per trede. Afhankelijk van de breedte en de constructie van je trap en de verf die je kiest, ligt de prijs per trede tussen de 15 en 20 euro.

Gevel schilderen

De prijs voor verfwerken in Zoersel aan een gevel schommelt tussen 20 en 35 euro per vierkante meter. Voor dit tarief krijgen je buitenmuren eerst een basislaag met een geschikte primer voor de ondergrond (baksteen, betonsteen, gevelpleister, hout …). Daarna wordt een toplaag aangebracht die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Als de façade eerst gereinigd moet worden, moet je rekenen op 25 tot 55 euro per m² (poetsen + schilderen).

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Aandachtspunten in opbouw offertes

Offertes van verschillende schildersfirma’s uit Zoersel wil je natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Ga allereerst na of het aangeboden tarief per m² geldt wanneer er sprake is van een uurprijs. Let er ook op als de kosten voor verf, materiaal (kwasten, schuurpapier etc.), verplaatsing en btw wel of niet in de prijs zijn opgenomen. Besteed eveneens aandacht aan de uitvoeringstermijn die de verver opgeeft en in welke periode de klus zal worden uitgevoerd.

Laat je adviseren

Prijs per m² versus uurprijs

Voor schilderwerken aan façades, binnenmuren en plafonds werken de meeste vakmannen in Zoersel met een prijs per vierkante meter. Er zijn echter ook bedrijven die op hun prijsofferte een prijs per uur aanbieden. Een prijs per vierkante meter kan je jammer genoeg niet vergelijken met een uurtarief. Informeer dan naar een totaalprijs voor de ganse job. Daarvoor zal de verver waarschijnlijk eerst een opmeting aan huis uitvoeren. De opmeting is doorgaans gratis en verplicht je niet om met het bedrijf in zee te gaan.

Uitvoeringstermijn

Hoe lang gaat de verfklus duren? Dit hoort een vakman duidelijk aan te duiden in de prijsofferte, omdat het belangrijk kan zijn voor jou en je huisgenoten. Je bent misschien bereid om iets meer te betalen aan een schildersbedrijf dat minder werkdagen nodig heeft om een job af te maken. Vergelijk de uitvoeringstermijnen in de verschillende prijsvoorstellen.

Wanneer verfwerken gepland?

De prijzen voor schilderwerken in Zoersel variëren per seizoen. In de winter hebben ververs vaak minder werk en bieden ze een korting aan van 10 % tot 30 %. De periode van winterschilders loopt van november tot maart. Heb je in de zomer naar een vakman gezocht? Dan kun je alsnog afspreken dat de klus in de wintermaanden wordt uitgevoerd aan het wintertarief.

Tips om schilder of vakman te vinden in Zoersel

De ideale manier om een goede en voordelige verver in Zoersel te vinden is door prijsvoorstellen aan te vragen bij meerdere firma’s. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een heleboel websites te gaan. Door één aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen prijsoffertes van een aantal betrouwbare professionals uit je omgeving.

Maak een balans tussen prijs en kwaliteit

Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de benodigde verf en andere materialen voor je schilderopdracht. Ook de prijzen, werkwijzen en termijnen van de schilders worden ineens een stuk helderder. Hou er rekening mee dat de duurste verver niet automatisch het mooiste resultaat levert. De goedkoopste vakman is eveneens niet altijd de beste mogelijkheid. Probeer een goede balans te vinden.

Vraag gerust referenties

Als je tussen de prijsoffertes een goed aanbod tegenkomt maar aarzelt over de kwaliteit van de verver, kun je gerust naar aanbevelingen vragen. Een echte vakman stuurt je met plezier foto’s van eerdere klussen die hij heeft uitgevoerd. Bij grotere schildersfirma’s in Zoersel vind je meestal op de website al aanbevelingen, foto’s en keurmerken (AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, VGO-keur …).

Laat je adviseren

Je mag op voorhand alvast om advies vragen. Zodra een bedrijf de indruk heeft dat je een serieuze klant bent, zal het je met plezier informeren over de beste aanpak voor je klus en over de voor- en nadelen van verschillende verfsoorten. Wanneer je een vakman gekozen hebt, kan je ook rekenen op andere expertise, zoals het creëren van mooie kleurcombinaties in huis.

Vind vakman voor schilderwerken in Zoersel: offertes vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

De prijzen die schilders in rekening brengen voor werken liggen flink uiteen. Zelfs voor een standaard klus kan er meer dan 30 % prijsverschil zitten tussen de laagste en hoogste aanbieder.

Het loont dus om prijsoffertes van meerdere vakmannen te vergelijken. Bij grotere schilderwerken kan je op die manier wel duizenden euro’s besparen.

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere schilders in Zoersel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.