Schilderwerken Tongeren: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kan ze zelf uitvoeren maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een ervaren schilder in de omgeving van Tongeren vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct offertes van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar verver of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een vakman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste optie. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Alles heeft een prijskaartje en dus ook aan verfwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt vaak per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dit zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren stielman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen een alledaagse klus. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is de prijs van de verfwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de verfwerken is de kwaliteit. Om die na te gaan, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je past.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vakmannen die je raadpleegt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het afgeleverde werk door de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke schilder of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfproject alvast extra glans geven.
Voel je afgaande op het gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Twijfel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw schilderklus is het belangrijk te kijken naar de totale kostprijs en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit eveneens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De prijzen voor verfwerken buitenshuis liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen naargelang het soort schilderwerk.
Als het eerder gaat om zeer nauwkeurig schilderwerk, onder meer het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de schilder een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is van belang bij het zoeken van een verver, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de periode waarbinnen een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij de zoektocht naar een verver niet te vragen naar een planning, dat alle belangrijke info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren etcetera. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en verver. Daarom is het belangrijk prijsoffertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende stielmannen. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsoffertes aan op ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.