Schilderwerken Borgloon: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je het gehad met de kleuren op je wanden en wil je die veranderen? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf uitvoeren maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Borgloon vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsvoorstellen van meerdere ververs in via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een schilder of een stielman voor verfwerken. Hier is wat je moet weten. Elke schilder heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een verver die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de prijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een ervaren schilder.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel juist? Een schilder wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werken.
Dat zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurtarief van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 keer schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is zeker geen een alledaagse klus. Er zijn diverse aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes onderling te vergelijken. Hieronder vind je enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je best let is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, variëren de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere ververs, kan je inzicht krijgen in de prijsvariaties en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kan je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verzuchtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort schilderwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijzen. Door meerdere prijsoffertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een schilder doet meer dan alleen verven. Hieronder vind je een lijst van de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Aarzel zeker niet om realisaties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Zo krijg je een beter zicht op de werkmethodes en de kwaliteit van het geleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfklus alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de verver begaan is met je klus en direct het perfecte resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken offertes?

Bij het vergelijken van prijsoffertes voor jouw schilderwerken is het belangrijk te letten op de totale kostprijs en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de opbouw hiervan?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit ook aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een schilder betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor binnenschilderwerk liggen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk liggen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geverfd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een prijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven naargelang het type schilderwerk.
Als het juist gaat om heel nauwkeurig verfwerk, onder meer het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de verver een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de verfwerken

Het is van belang bij het zoeken van een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Simpel uitgelegd, is dat de periode waarin een opdracht moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Tarieven verschillen naargelang de klus en verver. Daarom is het belangrijk offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vakmannen. Dit zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een schilder. Ben jij op zoek naar een bekwame stielman? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.