Schilderwerken Beringen: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je muren en wil je iets anders? Dan dringen zich schilderwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een schilder inschakelen. Wil je een vakman vinden voor jouw verfwerken, maar weet je niet waar te starten? Ontdek in dit artikel hoe je snel en eenvoudig een ervaren schilder in de omgeving van Beringen vindt.
Laat je adviseren en ontvang direct prijsvoorstellen van meerdere ververs uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of stielman voor verfwerken?

vind een schilder in je regio

Je bent op zoek naar een verver of een stielman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke vakman heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt tegen een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dat niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de schilderwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens het zoeken van een bekwame verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een verver wordt doorgaans per vierkante meter betaald, afhankelijk van de job natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dit zal het zeker makkelijker maken voor jou. Het is eveneens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een schilder. De schilder zal voor al deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Extra werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 keer grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een bekwame vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd niet altijd een sinecure. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en prijzen op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om offertes onderling te vergelijken. Hieronder vind je een paar tips om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet, variëren de prijzen naargelang de job. Door de prijzen op te vragen bij meerdere schilders, kun je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je beslissing nemen.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende verver opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een stielman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de verver en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld heeft ieder verver eigen prijs. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het best bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan alleen schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende types werkzaamheden:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Wil je meer weten over de realisaties van de vaklui die je aanspreekt? Twijfel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere projecten. Op die manier krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de schilder.

Advies vragen

Je hoeft niet per sé in zee te gaan met de eerste schilder die je raadpleegt. Via verkennende consultaties voel je meteen aan welke schilder of vakman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een stielman kunnen je verfproject alvast extra glans geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je project en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n prijsvoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw schilderwerken is het van belang te letten op de totale kosten en de afspraken over de betaling. Een paar punten waarop je aandacht voor hebben zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het duidelijk waarvoor je precies betaalt? En tegen wanneer?
  • Is het mogelijk dat er kosten bijkomen? Wordt dit ook aangegeven?
  • Wat is de betalingstermijn?

Deze vragen kan je stellen om zeker een goede keuze te maken. Neem zeker je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Naargelang het soort schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per vierkante meter. Deze kosten van een verver per uur bestaan uit het loon en de kosten voor werkgerief en verf.
De prijzen voor verfwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor buitenschilderwerk schommelen maar een beetje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de schilder waarschijnlijk een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Daarbij gelden andere tarieven afhankelijk van het soort schilderwerk.
Als het juist gaat om heel precies verfwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stielman een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een vakman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn precies? Kort gezegd, is dat de termijn waarin een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de verfwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële info bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te krijgen van alles wat er moet gebeuren.

Prijzen voor schilderwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen verschillen naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het belangrijk prijsoffertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter zicht op de tarieven, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van diverse vaklui. Dat zal je beslissing gemakkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een ervaren schilder? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.