Schilderwerken Lummen: Hoe de juiste vakman vinden?

Heb je genoeg van de kleuren op je wanden en wil je iets anders? Dan dringen zich verfwerken op. Je kunt ze zelf doen maar je kan ook een verver inschakelen. Wil je een stielman vinden voor jouw schilderwerken, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek in dit artikel hoe je makkelijk een bekwame schilder in de omgeving van Lummen vindt.
Laat je adviseren en ontvang meteen prijsvoorstellen van meerdere schilders uit via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Op zoek naar schilder of vakman voor schilderwerken?

vind een schilder in je regio

Je zoekt naar een schilder of een vakman voor schilderwerken. Hier is wat je moet weten. Elke verver heeft een eigen manier van werken en dus een eigen tarief. Maar een schilder die werkt voor een lage prijs is niet altijd de beste keuze. Ook al voelt het als de beste keuze, toch is dit niet altijd zo.
Waarom? Naast de kostprijs speelt ook de kwaliteit van de verfwerken een belangrijke rol. Je moet dus een balans vinden tussen prijs en kwaliteit tijdens de zoektocht naar een bekwame verver.

Hoeveel kosten schilderwerken? Een prijsoverzicht

Aan alles hangt een prijskaartje en dus ook aan schilderwerken, maar hoeveel precies? Een schilder wordt doorgaans per m² betaald, afhankelijk van de klus natuurlijk. Hieronder vind je een overzicht met de schilderkosten per klus en met bijhorende werkzaamheden.
Dat zal het zeker gemakkelijker maken voor jou. Het is tevens handig te weten dat je bij grotere klussen geld kan besparen op het uurloon van een verver. De schilder zal bij deze klussen een speciale prijs opmaken.

Soort schilderwerken Richtprijs Bijkomende werken
Plafond € 12 – 20 per m² Latexverf 2 maal schilderen
Trap € 15 – 20 per traptrede 2 maal grondverf en eindlaag
Muur € 15 – 20 per m² Afhankelijk van aanbrengen en verf
Raam € 15 – 25 per raam 3 dikteranden tot 100 mm breed
Gevel € 20 – 40 per m² 1 laag primer en 2 lagen afwerking
Deur € 70 – 110 per deur Voorlakken en aflakken

Tips om de juiste vakman te vinden

Een ervaren vakman vinden voor jouw schilderwerken is niet altijd een alledaagse klus. Er zijn heel wat verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om prijsoffertes onderling te vergelijken. Hier zijn enkele suggesties om de juiste vakman te vinden:

Tip 1: Prijskaartje

Het eerste waarop je moet letten is het tarief van de schilderwerken. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht hebt gezien, verschillen de prijzen naargelang de job. Door de tarieven op te vragen bij meerdere schilders, kan je inzicht krijgen in de prijsverschillen en zo je keuze maken.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Het belangrijkste naast de kostprijs van de schilderwerken is de kwaliteit. Om die te controleren, kun je recensies over de betreffende schilder opzoeken en lezen. Zo verzeker je jezelf dat je niet voor een vakman kiest die niet aan je verwachtingen voldoet.

Tip 3: Garantie

Een garantie hebben is zeer noodzakelijk, ook bij schilderwerken. Het is belangrijk zich hierover te informeren voordat je een beslissing neemt. De duur van de garantie hangt natuurlijk af van de schilder en het soort verfwerken.

Tip 4: Schilders vergelijken

Zoals reeds vermeld hanteert ieder schilder eigen prijs. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter zicht op de kosten voor de schilderwerken bij jou. Daarnaast kan je zo het schildersbedrijf uitkiezen dat het meest bij je aansluit.

Tip 5: Specialisatie(s) verver

Een verver doet meer dan enkel schilderen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende soorten werken:

  • Schilderwerken voorbereiden
  • Onderhoud van schilderwerken
  • Schilderen
  • Schilderwerk spuiten
  • Reparaties van schilderwerken

Referenties

Nieuwsgierig naar de realisaties van de vaklui die je raadpleegt? Aarzel zeker niet om referenties of voorbeelden te vragen van andere werven. Zo krijg je een beter zicht op de werkwijzes en de kwaliteit van het afgeleverde werk van de verver.

Advies vragen

Je hoeft niet direct in zee te gaan met de eerste vakman die je raadpleegt. Via verkennende gesprekken voel je meteen aan welke schilder of stielman je beter ligt of niet. De kennis, ervaring en het professionele advies van een vakman kunnen je verfklus alvast een extra boost geven.
Voel je in een gesprek dat de schilder begaan is met je klus en direct het beste resultaat voor ogen heeft? Past z’n offertevoorstel binnen jouw budget? Aarzel dan niet om je akkoord te geven.

vind een professionele schilder voor schilderwerken

Waarop letten bij vergelijken prijsvoorstellen?

Bij het vergelijken van prijsvoorstellen voor jouw verfwerken is het van belang te kijken naar de totale kosten en de afspraken omtrent de betaling. Een paar punten waarop je moet letten zijn:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een vast tarief?
  • Krijg je inzicht in de totale kosten en de hoe ze tot stand komt?
  • Is het zonneklaar wat je moet betalen? En tegen welke datum?
  • Is het mogelijk dat er extra kosten zijn? Wordt dit tevens vermeld?
  • Wat is de betalingstermijn?

Al deze vragen kan je stellen om met een gerust gemoed een goede keuze te maken. Neem gerust je tijd en ga niet overhaast te werk.

Prijsbepaling: totaalprijs of uurprijs?

Afhankelijk van het type schilderwerken dat je kiest, wordt een verver betaald per uur of per m². Deze kosten van een schilder per uur bestaan uit het loon en de kosten voor materiaal en verf.
De prijzen voor schilderwerken binnenshuis schommelen tussen 35 en 40 euro per uur. De tarieven voor verfwerken buitenshuis liggen maar een stukje hoger, namelijk tussen 40 en 50 euro per uur.
Moeten er grote oppervlakken worden geschilderd, dan gaat de verver waarschijnlijk een kostprijs per vierkante meter aanvragen. Hierbij gelden andere prijzen naargelang het type schilderwerk.
Als het eerder gaat om zeer gedetailleerd schilderwerk, bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de schilder een uurtarief zal aanrekenen.

Uitvoeringstermijn van de schilderwerken

Het is belangrijk bij het zoeken van een stielman, dat je vraagt naar de uitvoeringstermijn van de verfwerken. Maar wat is een uitvoeringstermijn juist? Kort gezegd, is dat de termijn waarbinnen een klus moet worden uitgevoerd, in dit geval de schilderwerken.

Planning schilderwerken

Vergeet bij het zoeken van een schilder niet te vragen naar een planning, dat alle essentiële informatie bevat, zoals begin- en einddatum, dagelijkse planning, aantal werkuren enzovoort. Dit zal je helpen een overzicht te hebben van alles dat er moet gebeuren.

Prijzen voor verfwerken vergelijken loont

schilderwerken offertes vergelijken loont

Prijzen variëren naargelang de opdracht en schilder. Daarom is het van belang offertes te vergelijken van diverse aanbieders. Zo krijg je een beter idee van de prijzen, termijnen, materialen, werkwijzen (enzovoort|etcetera} van verschillende vakmannen. Dat zal je beslissing makkelijker maken bij het uitkiezen van een verver. Ben jij op zoek naar een bekwame vakman? Vraag dan prijsvoorstellen aan via ons offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.